"Meie soovime konfrontatsiooni, rahumeelset, aga mitte ainult kõrvutiasetatud monolooge, nagu nn Ameerika stiilis debatis," ütles Le Peni kampaaniajuht Bruno Gollnisch.

Chiraci gaullistliku Vabariiklik Kongressi esimees Michele Alliot-Marie kahtleb aga Le Peni soovide siiruses. "Ma olen näinud Le Peni debattidel, olen näinud, kuidas ta kasutab laimu ja solvanguid rohkem kui ideid. Seda me peame arvestama."

Raadiojaam RTL tundis huvi, kas Chiraci leer eelistaks ajakirjanike küsimusi kandidaatide otsesele omavahelisele debatile ja sai Alliot-Marie'lt vastuseks, et "kui debatt toimub, peame leidma viisi, kuidas tagada otsevaidluse väärikus ja demokraatlik iseloom".

Le Pen jahmatas Prantsusmaad ja kogu Euroopat võiduga sotsialistist peaministri Lonel Jospini üle valimiste esimeses voorus, kogudes 17-protsendise toetuse.

Varasematel valimistel miljoneid ekraanide ette meelitanud teledebatt oleks määravaks valijate arvamuse kujundajaks 5. mai valimisvooru eel. Eeldatavasti võidab valimised Chirac, sest Le Peni vastu on teda valmis toetama ka vasakpoolsed.

Viimased arvamusküsitlused annavad Chiracile teises voorus 75 ja Le Penile 13 protsenti häältest, 12 protsenti valijaist ei ole veel otsust langetanud.

Sotsioloog Philippe Mechet Sofres'i instituudist on seisukohal, et Chiracil ei ole debatist võita midagi, aga kaotada on kõvasti. "Mis on temal (Le Penil) kaotada? Absoluutselt mitte midagi. Ta paneb kõik välja," ütles Mechet.