Le Pen ütles intervjuus parempoolsele lehele: „Vähemalt Prantsusmaal polnud Saksa okupatsioon just eriti ebainimlik, isegi kui siin toimus rida ekstsesse — see on paratamatu 550 000 ruutkilomeetri suuruses riigis,” teatab BBC.

Prantsuse justiitsminister Dominique Perben ütles, et Le Peni sõnad on kohutavad ning käskis prokuratuuril uurimist alustada.

76-aastane endine eriüksuse sõdur Le Pen on tuntud oma krõbedate ütluste poolest ja valmistab kõigile peavoolu poliitikutele häbi. Samas naudib ta eriti Lõuna-Prantsusmaal ja immigrantidega asustatud piirkondades suurt populaarsust.

Eelmiste presidendivalimiste esimeses voorus kogus ta ligi viiendiku häältest.

Le Pen hoiatas, et oma riiki ei tule kaitsta mitte ainult Euroopa Liidu ja globaliseerumise eest, vaid ka ajaloo valede eest. „Kui sakslased oleks siin riigis massiliselt hukkamisi korraldanud, nagu meid tahetakse uskuma panna, siis poleks olnud ju vaja kõiki neid poliitilisi küüditatuid koonduslaagritesse viia,” ütles Le Pen.

Prantsuse rassismivastased seadused teevad holokausti eitamise kriminaalkuriteoks, mille eest võib teha trahvi või saata inimese vangi. Minister Perbeni sõnul peab Le Pen nüüd „andma selgitusi õigussüsteemile”.

Le Pen asutas 1972. aastal immigrantide vastase platvormiga Rahvusrinde, teda on varemgi süüdistatud rassismis ja antisemitismis. 1987. aastal poetas ta muuhulgas, et tema meelest olid natside gaasikambrid „detail ajaloos”.

Prantsusmaalt viidi aastatel 1940 kuni 1944, mil kolmas Reich riiki okupeeris, umbes 70 000 juuti teistes riikides asuvatesse koonduslaagritesse.