„Me tunneme muret vajaduse pärast hoida ära rahvusvaheliste seaduste ja ÜRO reeglite uusi rikkumisi,“ ütles Lavrov RIA Novostile.

USA kongressi esindajatekoja spiiker John Boehner kutsus president Obama administratsiooni üles ümber kujundama oma suhtumist Venemaasse, hoiatades, et Venemaa üritab taastada nõukogude stiilis võimu ja mõju ning varsti juhib Venemaad mees, kellel on suur nostalgia Nõukogude Liidu järele.

„Meie tegeleme oma muredega mitte nimekirjadega mängides, mida seletamatul põhjusel armastavad Ühendriigid, vaid tuues välja otseseid probleeme, nagu need, mille me tõstsime esile Liibüa konflikti ajal,“ ütles Lavrov.

Venemaa välisministeerium avaldas teisipäeval nimekirja soovimatutest USA ametnikest, kellel on keelatud Venemaale sisenemine. Moskva samm oli vastus USA augustis koostatud Magnitski mustale nimekirjale, milles on Vene ametnikud, kes on seotud Moskva advokaadi Sergei Magnitski surmaga.

Lavrov kutsus USA ametnikke üles arutama küsimusi korrektses formaadis, selle asemel, et teha postitusi mikroblogidesse.

„Ma saan aru Twitteris suhtlemise võlust, aga ametlike, tõsiste ettepanekute tegemiseks kasutatakse teisi formaate,“ sõnas Lavrov.