„See, mida meile varem ja kõige viimati on meie Ameerika partnerite nagu ka brittide ja prantslaste poolt näidatud, ei veena meid absoluutselt,“ ütles Lavrov Moskvas ülikoolis loengut pidades, vahendab AFP.

Ta lisas, et on palju kahtlusi internetti väidetavast rünnakust üles pandud piltide kohta. Venemaa president Vladimir Putin ütles nädalavahetusel, et Süüria režiimi poolt oleks olnud ülim jaburus korraldada selline rünnak, kui tal on sõjaline paremus.

Lavrovi sõnul on lääs näidanud Venemaale mõningaid tõendeid, kuid ta väljendas nende tõelevastavuse üle skeptilisust ning ütles, et pole olnud midagi konkreetset, ei geograafilisi koordinaate ega nimesid. Lavrov süüdistas läänt paljude ekspertide kommentaaride varjamises, kes on väljendanud tõsiseid kahtlusi rünnaku kohta internetti üles pandud video tõelevastavuse üle.

„Kui me kavatseme kuulutada, et need on pildid keemiarelva kasutamisest ja selle mõjust ohvritele, siis on seal massiliselt mittevastavusi ja absurdsusi,“ ütles Lavrov. „On väga palju kahtlusi. Ei ole fakte, ainult jutt, et „me ilmselt teame seda“. Ja kui küsida rohkem üksikasjalikke tõendeid, ütlevad nad, et see on kõik salajane ja nad ei saa teile näidata. Niisiis, ei ole olemas selliseid fakte rahvusvahelise koostöö otstarbel kasutamiseks.“

Lääne ja Venemaa erimeelsused Süürias toimuva üle on tõenäoliselt sel nädalal Peterburis Putini võõrustatava G20 tippkohtumise keskmes.