„Me oleme tõsiselt mures teadlike katsete pärast kasutada ebaseaduslikult ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioone ning sekkuda konfliktidesse, toetades üht poolt ning kasutades seejuures ka jõudu. See on järjekordne näide topeltstandarditest,“ ütles Lavrov Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) välisministrite kohtumisel Leedu pealinnas, vahendab BNS.

Enne teda sõna võtnud USA ja Saksamaa välisministrid kritiseerisid Venemaad pühapäevaste valimiste pärast, millel vaatlejad täheldasid arvukalt rikkumisi. USA välisminister nimetas valimisi „mittevabadeks ja ebaõiglasteks“.

„Oleme tõsiselt mures selle pärast, kuidas need valimised toimusid. Venemaalastel on sarnaselt teiste inimestega õigus sellele, et neid kuulda võetaks, ning nende hääled arvesse võetaks. See tähendab, et nad väärivad vabu, õiglasi ja läbipaistvaid valimisi ning liidreid, kes nende ees vastutavad,“ ütles Hillary Clinton.

Talle sekundeeris ka Saksamaa välisminister Guido Westerwelle: „Pöörakem tähelepanu Venemaa valimiste monitooringule. See näitas, et Venemaa ei järgi kõiki OSCE standardeid,“ sõnas ta.