Lavrov ütles pärast kohtumist Ühendriikide välisministri John Kerryga, et need ühishuvid sisaldavad võitlust uute ohtude vastu ning strateegilise stabiilsuse säilitamist, kirjutas BNS.

Vene välisminister möönis, et kahe riigi suhted on pingelised, kuid välistas naasmise külma sõja juurde kahe riigi suhetes. "Mingit külma sõda ei tule," kinnitas Lavrov

Ta lisas, et kohtumise atmosfäär oli positiivne ja optimismi sisendav. "Snowdeni küsimus ei varjutanud teisi teemasid," märkis Vene välisminister.

Lavrov ütles reedel, et kaks riiki loodavad võimalikult kiiresti kokku kutsuda nn. Genf 2 kõnelused ehk Süüria rahukonverentsi.

Kerry ütles, et nii tema kui ka Lavrov on mänginud hokit ning "diplomaatias nagu ka hokis tuleb vahel ette kokkupõrkeid".

Süüria relvakonflikti küsimuses ütles Kerry, et "tema ja Sergei ei ole täielikult ühel meelel selles, kes on Süüria veresauna eest vastutav ja missuguseid edasisi samme selle lõpetamiseks astuda".

Ühendriikide välisminister rõhutas siiski, et mõlemad tahavad vältida Süüria institutsioonide kokkuvarisemist ja langemist kaosesse. "Süüra konflikti on võimalik lahendada läbirääkimiste teel poliitilise lahenduseni jõudes," lisas ta.

Lavrov ja Vene kaitseminister Sergei Šoigu ning Kerry ja USA kaitseminister Chuck Hagel kohtusid reedel, et otsida võimalusi kahe riigi suhete soojendamiseks.