„Meil on raske seda kommenteerida, kuna oleme viisakad inimesed ning ma viibin Vilniuses, kus minu kolleeg Ažubalis on võõrustaja. Mul on raske kommenteerida, kui ta teeb avaldusi, millel reeglina pole midagi pistmist sellega, millest me rääkisime,“ ütles Lavrov Venemaa saatkonnas ajakirjanikele BNS-i vahendusel.

Lavrovi sõnul kuulis ta, et Ažubalis olevat öelnud ajakirjanikele, et ootab Lavrovilt vabandusi nõukogude okupatsiooni eest.

„Meil on ajalooga seotud probleeme, ning on loodud kahepoolne Leedu-Vene ajaloolaste komisjon. Eile puudutasime seda küsimust ning väljendasime rahulolu selle üle, et see komisjon on valmistanud ette väga huvitava sarja Suurt Isamaasõda puudutavaid dokumente. Nad esitlevad seda sarja ning me rääkisime, kuidas edasist edu saavutada,“ ütles Lavrov.

„Kui see arutluskäik lubab tal minna mikrofoni juurde ja öelda, et ta nõuab minult vabandamist okupatsiooni eest, siis ma jätan selle tema südametunnistusele. Võttes arvesse minu kolleegi spetsiifikat, on mul väga raske kommenteerida asju, mida ta avalikkusele räägib,“ sõnas Lavrov.

Ažubalis ütles pärast kohtumist Lavroviga, et Vilnius kavatseb kahe riigi suhetes jätkuvalt Nõukogude okupatsiooni teema tõstatada.

"Ütlesin, et okupatsioon on, oli ja jääb meie päevakorda, Leedu päevakorda," ütles Ažubalis Vilniuses pärast Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) välisministrite kahepäevase kohtumisega seoses toimunud mõttevahetust ajakirjanikele.