„Üha rohkem jagavad poliitikud meie hinnangut, et sõjaline lahendus viib terrorismipurskeni nii Süürias kui ka naaberriikides,“ ütles välisminister Sergei Lavrov pärast jutuajamist oma Süüria kolleegi Walid al-Muallemiga AFP vahendusel.

Lavrov hoiatas ka selle eest, et rünnakud võivad kaasa tuua veelgi rohkem põgenikke ning lisas, et Venemaa ei saa mitte olla muretsemata Süürias elavate venelaste saatuse pärast, kelle tervis ja elu võivad ohtu sattuda.

„Poliitilise lahenduse võimalus jääb alles,“ ütles Lavrov, rõhutades, et tema Süüria ametivend kinnitas talle läbirääkimistel Moskvas, et Damaskus on endiselt valmis rahuläbirääkimisteks.

Venemaa ja USA leppisid mais kokku rahukonverentsi korraldamises Genfis, kuhu pidi läbirääkimistelaua taha kokku toodama kõik osapooled, kuid see idee on teoks saamisest väga kaugel ning Moskva ja Washingtoni vahel on tõsised pinged.

„Me oleme tõeliselt valmis Genfi konverentsist osa võtma ilma eeltingimusteta,“ ütles Muallem, kes enne seda tänas Venemaad kui Süüria peamist liitlast toetuse eest. „Me oleme valmis ka dialoogiks kõigi poliitiliste jõududega, kes on rahu taastamise poolt meie maal.“

Muallem hoiatas siiski, et see seisukoht võib muutuda, kui sõjaline rünnak aset leiab.

Lavrov kinnitas oma veendumust, et sõjaline rünnak Süüria vastu purustaks võimalused rahukonverentsi korraldamiseks.

„Enamik spetsialiste usub, et kui rünnakud aset leiavad, vähenevad võimalused konverentsi korraldamiseks,“ ütles Lavrov.