Krimmitatarlaste elu on pärast poolsaare okupeerimist oluliselt muutunud. Läbiotsimistest ja tagakiusamisest on saanud igapäev. Alles sel kuul puistasid Vene võimud Simferopolis asuvat krimmitatarlaste üldkogu medžlist, andes krimmitatarlastele käsu  ööpäeva jooksul hoonest kaduda.

Krimmi uue juhi Sergei Aksjonov sõnul otsiti medžilisest keelatud kirjandust. Kas seda ka leiti, ta ei täpsustanud. Krimmi peaprokurör käskis juba samal päeval sulgeda heategevusfond Krõm, kellele hoone kuulub, ja arestida sinna jäänud vara.

Lavrov aga ütles, et tema ei tea neist probleemidest midagi. „Rääkides krimmitatarlastest, siis nad on Venemaa kodanikud. Ja nagu kõik meie riigi kodanikud, ei tohi ka nemad seadust rikkuda.“

Küüditamishirmu põhjustas Krimmi peaprokurör Natalja Poklonskaja, kes kuulutas sellel nädalal, et need krimmitatarlased, kes ei tunnista poolsaare annekteerimist, küüditatakse Krimmist minema.

Välisminister Lavrov aga eitas, et Moskval midagi sellist plaanis on. „Küüditamist ei kavatse keegi läbi viia. Kellelgi ei ole midagi sellist isegi mõttes,“ ütles ta.