Tegemist oli loomulikult varem kavandatud etteastega, kuid alati varju jäänud ja tagasihoidliku koduperenaise mainega Laura Bush tegi mõne minutiga läbi eduka imagomuutuse, teatab The Telegraph.

George W. Bush oli parajasti kõnepuldis ettekannet pidamas ning üritas oma jutu sisse põimida anekdooti, kui proua Bush tema kõrvale astus ning põrutas: „Mitte ainult seda nalja, mitte jälle!”

President istus rahulikult oma toolile ning lasi abikaasal ohjad üle võtta.

Laura Bush tegi särava etteaste, kus nöökis sõbralikult nii oma meest, ennast kui ka Valge Maja meeskonda.

„George ütleb alati, kui hea meelega ta sellistele õhtusöökidele tuleb. Jama. Tavaliselt on ta sel kellaajal juba voodis,” teatas proua Bush.

„Ma ütlesin talle hiljuti: George, kui sa tahad maailma tõepoolest türanniast vabastada, siis sa pead kauem üleval olema. Kella üheksaks on ta aga sügavas unes ja mina vaatamas telesarja „Desperate Houswifes” (“Meeleheitel koduperenaised”),” teatas Laura Bush.

Peale aplausi jätkas ta: „Mu daamid ja härrad, nii mina kui ka Lynne Cheneyga [asepresidendi abikaasa] olemegi meeleheitel koduperenaised.”

Proua Bush nöökis oma abikaasa kiindumust Texase rantšo vastu, väites, et esimesel aastal üritas George farmis hobust lüpsta. „Kõige hullem on see, et hobune oli isane,” ei peljanud Laura Bush ka krõbedamat huumorit.

Ta viskas nalja ka mehe sõjardi reputatsiooni üle. „George’i lahendus igale probleemile rantšos on: mootorsaega maha võtta. Selle pärast ta Cheney ja [kaitseminister Donald] Rumsfeldiga nii hästi läbi saabki.”

Oma ämma, endist esimest leedit Barbara Bushi nimetas Laura Don Corleoneks, lõõpides tema karmi matriarhi-imago üle.

Viimati korraldas esimese leedina sama šokeeriva etteaste Nancy Reagan, kes ilmus 1982. aastal õhtusöögile hulguse kostüümis.