Läti delegatsiooni juht ENPA-l Andris Berzinš ütles BNS-ile, et delegatsioon tahtis juhtida ENPA presidendi tähelepanu Žirinovski ähvardustele Läti maatasa teha.

Berzinš juhtis tähelepanu asjaolule, et Žirinovski “on ENPA liige ja peab järgima Euroopa Nõukogu peamist ideed — inimõiguste kaitsmist”.

Protestides Läti NATO-sse vastuvõtmise ja Lätis käivitatud haridusreformi vastu, ennustas Žirinovski 24. märtsil usutluses Läti televisioonile terroristide rünnakuid Lätile. “Lätist ei jää midagi järele. Koos venelastega. Tühi koht. Ma luban teile. Ei jää üleüldse midagi. Sõna Läti ja läti keel unustatakse. Mitte kunagi ei tule mitte midagi. Võtke arvesse. Leidub kangelasi, dessantväelasi ja inimesi. Me hävitame kõik. Kui te ei jäta venelasi ja vene koole rahule. Ma luban seda. On olemas raha ja on olemas inimesed. On olemas surmaminejad. Midagi ei jää järele,” kuulutas Vene poliitik emotsionaalselt.

President Vaira Vike-Freiberga ja välisminister Rihards Piks avaldasid Žirinovski ähvarduste üle nördimust, Balti Assamblee mõistis need hukka, USA saadik Lätis Brian Carlson leidis, et sellised ütlused asetavad Žirinovski ühte ritta terroristidega.