Kaitsevägi teatas, et sõdurite kaasamise ulatus hakkab sõltuma sellest, millist abi siseministeerium täpselt küsib. Läti kaitsevägi ja kaitseliidule vastav organisatsioon Zemessardze aitasid politseid ja piirivalvet juba kevadel. Eriolukorras kontrollisid sõjaväelased olukorda idapiiril ja osalesid ühisõppustel politseiga, vahendab Läti Delfi.

Eile kehtestas Läti valitsus pärast kümnetunnist arutelu uued piirangud. Eriolukorda pikendati 2021. aasta 11. jaanuarini. Piirangud hakkavad kehtima järk-järgult: osa neist jõustuvad 3. ja 7. detsembril, osa 4. jaanuaril.

Homsest kehtib Lätis 2+2 reegel ja maske tuleb kanda kõigis siseruumides peale kodu, ka näiteks töökohas.

11. jaanuarini on suletud kõik kultuuriasutused, eraüritused on keelatud.

Kontaktõppel jätkavad 1.-4. klassi õpilased. Alates 4. jaanuarist peavad koolides nii õpetajad kui ka õpilased nii tundides kui ka vahetundides maski kandma.

Ühistreeningud on lubatud ainult professionaalsetele sportlastele. Kuni kümne inimese treeningud grupis on lubatud vabas õhus.

Poodides ja teenindusasutustes tuleb homsest ühe kliendi teenindamiseks eraldada 15 ruutmeetrit. Lubatud inimeste arv ruumides peab olema kirjas sissepääsu juures. Väikestesse ruumidesse tohib siseneda vaid ühekaupa. Maskita inimesi ei tohi sisse lasta.

Alates 5. detsembrist võivad nädalavahetustel ja pühadel töötada ainult esmatarbekaupu müüvad poed ja apteegid.

Nädalavahetustel ja pühadel on poodides keelatud alkoholi ja sigarettide müümine.

Alates 7. detsembrist võib ühistranspordis olla täidetud vaid 50% kohtadest. Maske peavad kandma ka lapsed vanuses 7-13 aastat.

Läti piiridel on tugevdatud kontroll, et kõik sisenejad täidaksid elektroonilise ankeedi (Covidpass.lv) ja täidaksid eneseisolatsioonireegleid. Seda hakkab kontrollima piirilvalve koostöös kaitseväe ja politseiga.