Politsei info kohaselt avastati juurdluse käigus grupeeering, millesse kuuluvad endised ja praegused Seimi ning presidendi julgeolekuteenistuse töötajad, samuti endised nõukogude armee dessantväes ja eriüksustes teeninud isikud. Godmanise sõnul on teada 10 grupeeringu liiget. Kolm neist on kahtlusalused, ülejäänuid kontrollitakse. Minister märkis, et nende süü vajab veel tõestamist.

Esimesena teatas sellise grupeeringu olemasolust mõni aeg tagasi Läti peamninister Aigar Kalvitis. Ta teatas, et Lätis tegutsev kuritegelik klann, millesse kuuluvad endised sõjaväelased, tegeleb katusepakkumise, narkoäri ja muude kuritegudega.

“Teada on inimesed, nimed, konkreetsed kuriteod, on tõendeid, kuid kinnipeetuid veel ei ole,” märkis ta siis. Tema sõnul on võimalik, et grupeering teeb koostööd mõningate Läti poliitikutega.

“Mitte ükski kõrgemalseisev isik siin riigis ei saa enam oma julgeolekus kindel olla, kuna nähtavasti on sel kuritegelikul grupeeringul otsesed kontaktid teatud poliitikutega, kes tegelevad selle rühmituse varjamisega,” teatas peaminister.

Ta teatas veel, et eriteenistustes tuleb läbi viia kontroll ning rõhutas vajadust tõsta see probleem üles riikliku julgeoleku nõukogu istungil. “Ma olen hämmeldunud, et presidendi ja Seimi julgeolekuteenistuses võivad töötada sellised inimesed, kelle suhtes praegu toimub väga tõsine kontroll,” ütles Kalvitis.