Politsei sõnul on Läti endiselt riik, kus inimesed langevad inimkaubanduse ohvriks ning majanduskriis on seda trendi süvendanud. Läti naised soostuvad välismaale minema, et oma majanduslikku seisu parandada, ning satuvad prostitutsiooniärisse, kirjutas BNS.

Kõige populaarsemad inimkaubanduse sihtkohad on Saksamaa, Suurbritannia, Holland, Itaalia, Hispaania, Šveits, Taani ja Portugal.

"On selline trend, et välismaalased üritavad ilma vahendajateta inimesi värvata. Avastatud on kasvav koostöö vene keelt kõnelevate kuritegelike rühmituste vahel, et värvata inimesi, keda Saksamaale saata," teatas politsei.

Samuti esinenud juhtumeid, kus prostitutsiooniga tegelevad naised lähevad välismaale - näiteks Iirimaale või Küprosele - ja on sunnitud abielluma kolmandast riigist - peamiselt Pakistanist, Indiast ja Bangladeshist - pärit meestega, kes tahavad Euroopa Liidu elamisluba hankida.

2010. aastal võttis Iiri politsei selliste fiktiivabielude takistamiseks kasutusele abinõud, mille hulgas oli ka Läti politseilt saadud teabe kasutamine.