Läbiotsimine käis ka Riia vabasadama büroos. Sadama advokaat Jānis Rozenbergs kinnitas läbiotsimise toimumist. Tema sõnul otsisid uurijad dokumente, mis on seotud Šķēle, Šlesersi ja Lembergsi tegevusega. Läbiotsimine võis advokaadi sõnul kesta ööni, teatab Läti Delfi.

Läbiotsimist viidi läbi kriminaalasja raames, mis on seotud altkäemaksuvõtmise, rahapesu ja ametiseisundi kuritarvitamisega. Esialgsetel andmetel algatasid Läti õiguskaitseorganid kriminaalasja viimase kuue kuu jooksul. See pole seotud Ventspilsi ametiisikute kriminaalasja ega Inglismaal alustatud kriminaalasjaga.

Šlesersi esindaja Ģirts Dripe ütles Delfile, et praegu tegeleb poliitik perekonna juurdekasvuga seotud küsimustega. Mingeid kommentaare Šlesers läbiotsimiste kohta ei anna.

Šķēle kinnitas, et läbiotsimine toimus tema ettevõtte ühe töötaja kabinetis.

Lembergs teatas agentuurile LETA, et läbiotsimine tema kodus on seotud Riia vabasadama juhatuse esimehe valimisega. Lembergsi sõnul on temale arusaamatu, kuidas võis tema Ventspilsi linnapeana mõjutada protsesse Riia sadamas. Ta teatas, et korruptsioonitõrjebüroo töötajad konfiskeerisid dokumente, mis on seotud vedelgaasiterminali ehitamisega. Kuuldused enese arreteerimise kohta lükkas Lembergs ümber.

Väljaanne Ventas Balss teatab, et Lembergsi kabinet on kinni pitseeritud ja valve all. Lembergsi asetäitjad Jānis Vītoliņš ja Aldis Ābele kirjutasid alla lubadusele informatsiooni mitte jagada ja kommentaare ei anna. Linnavalitsusest öeldi, et Lembergs ei ilmunud kolmapäeval planeeritud kohtumisele välisminister Ģirts Valdis Kristovskisega.

Läbiotsimised toimusid ka Riia linnavalitsuses, ettevõttes UVK, Ventspilsi linnavalitsuses, AirBalticus, ettevõttes Diena ja mujal. Läbiotsmised sanktsioneeris Riia keskrajooni kohus. Korruptsioonitõrjebüroo esitas teisipäeval kohtule taotlused läbiotsimiste korraldamiseks 42 kohas ja kõik need rahuldati.