Korruptsioonivastase võitluse büroo algatas Šlesersi vastu kriminaalasja seoses võimaliku altkäemaksu võtmise ja andmise, kuritegelikul teel saadud varade legaliseerimise, ametiseisundi kuritarvitamise ning võimupiiride ületamisega, teatab Läti Delfi.

Prokuröriks määrati selles asjas Māris Leja, kes üritas kunagi edutult esitada süüdistust Ventspilsi linnapea Aivars Lembergsi vastu niinimetatud Grīnbergsi juhtumi puhul.

Praegu pole korruptsioonivastase võitluse büroo veel ühelegi ametnikule süüdistust esitanud.

Büroo valduses olevad tõendid näitavad, et Läti riigiametnikud ja vastutavatel ametikohtadel töötavad isikud on aktiivselt osalenud mitmete ettevõtete juhtimises ja seal otsuste vastuvõtmises ning saanud dividende neile salaja kuulunud osaluse eest ettevõtetes Rīgas Tirdzniecības Osta, Zaķusalas Estates, Jaunrīgas Attīstības Uzņēmums, Eurolines, Baltijas Aviācijas Sistēmas ja Abi Krasti. Tuludeklaratsioonides pole sellest aga sõnagi.

Korruptsioonivastase büroo väitel taotles Šlesers 2010. aasta oktoobri esimeses pooles, kui ta valiti seimi liikmeks ja ei saanud jätkata Riia vabasadama juhatuse esimehena, et sellesse ametisse nimetataks tema parteikaaslane, praegune Riia aselinnapea Andris Ameriks. Nii säilitas Šlesers mõju sadama juhatuse otsuste üle, mis puudutasid ka salaja talle kuuluvaid ettevõtteid.