Esialgu hakkab organisatsiooni regionaalharudes töötama oletatavasti 30.000 liiget, ent kolme aastaga võib nende arv kasvada 100.000-ni, ütles Ühinenud Vene Kogukonna kongressi korralduskomitee esindaja Aleksandr Kazakov.

11. septembrile määratud kongressil on kavas asutada ühiskondlik organisatsioon, mis hakkab seisma Läti vene kogukonna esindajate huvide eest. Kongressil on kavas valida organisatsiooni juhatus ja kinnitada tegevuskava.

Loodava organisatsiooni tähelepanu keskendub kolmele põhiküsimusele — vene koolide säilitamine Lätis, kodakondsuse andmine mittekodanikele ja vene keele staatus.

Leidmaks isikuid, kes on valmis organisatsiooni töös osalema ja vene kogukonna huve esindama, levitab staap registreerimisankeete, mida on praeguseks täitnud juba ligi 40.000 inimest.

Vene koolide kaitsestaap plaanid protestiavalduste uue hooga alustamist augusti lõpus, kui toimuvad 12-tunnine teavitusaktsioon ja lastevanemate näljastreik.

1. septembriks on kavandatud massimanifestatsioon ning järgneval kahel päeval peaksid vene koolid järjekordselt streikima.