Välisministeeriumist öeldi BNS-ile, et Venemaa suursaadik Aleksandr Vešnjakov külastas Läti uut välisministrit tutvumisvisiidiga, et õnnitleda teda ametisseastumise puhul. Vene diplomaat oli teine Rinkēvičsiga kohtunud välisriigi suursaadik, kolmapäeval väisas teda USA saadik Judith Garber.

„Oleksin rõõmus võõrustama Riias ka välisministrit, härra Lavrovi. Loodan, et tulevad ka võimalused jätkata poliitilist dialoogi meie riikide vahel kõige kõrgemal tasemel – oleme avatud Venemaa presidendi vastuvisiidiks Lätisse,“ sõnas Rinkēvičs.

Samuti väljendas ta lootust, et Läti-Vene suhetes säilib see positiivne õhkkond, mis tekkis 2010. aasta detsembris toonase presidendi Valdis Zatlersi Venemaa-visiidi ajal, eriti majanduskoostöös.

Läti soovib rajada suhteid Venemaaga konstruktiivsetel, pragmaatilistel ja vastastikku kasulikel alustel, kinnitas minister.

Rinkēvičs avaldas samuti lootust, et Venemaa parlament ratifitseerib peatselt topeltmaksustamise vältimise ja teised seni ratifitseerimata lepingud, et viia koostöö uuele tasemel. Vešnjakov kinnitas omakorda valmisolekut soodustada riikidevaheliste suhete arengut kõigis valdkondades. Ta prognoosis samuti lepingute ratifitseerimist riigiduumas enne käesoleva aasta lõppemist.

Läti seim kinnitas uue valitsuse ametisse 25. oktoobril.

Rinkēvičs väisas 2010. aasta detsembris presidendi kantselei ülemana Venemaad, olles Zatlersi saatjaks tema ametlikul visiidil Venemaale.