Isamaale ja Vabadusele kogus 28,82 protsenti häältest, teiseks tuli eelmised parlamendivalimised võitnud opositsiooniline paremerakond Uus Aeg, kes kogus 19,68 protsendi valijate toetuse.

Kolmanda tulemuse sai samuti opositsiooni kuuluv vasakjõudude ühendus Inimõiguste Eest Ühtses Lätis, mis kogus 10,71 protsenti häältest. Neljandaks jäi Rahvaerakond, kelle toetus oli 6,6 ning viiendaks seimis mitteesindatud Läti Tee — toetus 6,52 protsenti.

Esialgsete tulemuse alusel saab Isamaale ja Vabadusele EP-s neli kohta, Uus Aeg kaks. Ühendus Inimõiguste Eest Ühtses Lätis, Rahvaerakond ning Läti Tee saavad igaüks ühe koha.

Europarlamenti ei pääsenud mitu erakonda, kes on esindatud praeguses seimikoosseisus, nende seas võimuerakond Roheliste ja Talurahva Liit ning Esimene Partei, mis kogusid vastavalt 4,26 ja 3,25 protsenti häältest. EP-sse ei pääsenud ka Rahva Ühtsuse Partei (4,79) ja Läti Sotsialistlik Partei (1,66).

Läti EP valimised toimusid laupäeval, üheksale saadikukohale pürgis 245 kandidaati, kes kuulusid 16 parteisse ja valimisliitu.

Valimistest võttis osa 1.394.969 valijat ehk 41,23 protsenti valimisõiguslikest kodanikest.

Informatsiooni Euroopa Parlamenti valitud Läti esindajatest avaldab Läti keskvalimiskomisjon juuli algupoolel samaaegselt ametlike valimistulemustega.