LTV juht Ivars Belte ütles äriportaalile Nozare.lv, et kanal hakkaks edastama uudiseid ning Ukraina ja Venemaa seriaale, kuid seda "ilma propagandata", vahendab Läti venekeelne Delfi.

Ideed ühisest telekanalist olevat tutvustatud juba ka Eesti ja Leedu kolleegidele, kes on selle väidetavalt ka heaks kiitnud.

LTV juhi sõnul oleks kanali põhisisuks sisse ostetud Ukraina ja Venemaa filmid ja seriaalid, kus ei oleks propagandat ega sõjalist temaatikat. Sarjad ja filmid moodustaks umbes 16 tundi ööpäevasest programmist, ülejäänud osa oleks kohalikel uudissaadetel Lätist, Leedust ja Eestist. Samuti oleks kanali juhi sõnul seal ka teisi harivaid ja informeerivaid saateid.

Kanali programmi sisseostmise kulud on hinnanguliselt 2 miljonit eurot aastas ning LTV juhi sõnul peaksid kõik kolm riiki nende tasumisse panustama. Läti televisiooni juht lisas, et kulud võivad ka tõusta.

Ideele on väidetavalt avaldanud toetust Läti välisministeerium, kes lubas enda abikäe projektile ulatada. Samas on projekti kuupäevad ja selle rahastus veel lahtine.

Belte sõnul ootab LTV praegu vastust Leedust ja Eestist ning kui see on positiivne, siis pöördutakse ideega ka teiste organisatsioonide, nagu näiteks Läti kultuuriministeeriumi poole. Siis saab Belte sõnul kokku arvutada ka kanaliga seotud täpsed kulud.

Hiljuti peatati Leedus kohtuotsusega kolmeks kuuks telekanali NTV Mir, mis on Venemaa kanali NTV rahvusvaheline versioon, retransleerimine.

Lähiajal tehakse otsus telekanali Rossija rahvusvahelise versiooni kohta.

Läti riikliku elektroonilise massimeedia nõukogu NEMMC otsustas aga eile Lätis ära keelata Vene telekanali Rossiya RTRi edastamise kolmeks kuuks, vahendas Leta.lv.