Met Office otsustas pikaajaliste ilmaprognooside avaldamise lõpetada just selle pärast, kuidas ajakirjanikud neid tõlgendavad. "Ilmaprognoosist eelseisva talve kohta, mis on avaldatud tõenäosusteooria kaartidel, võtsid massiteabevahendid informatsiooni valikuliselt. Seda ei saa võtta kui teejuhti eelseisvasse talvesse," märgib Met Office.

Läti meteoroloogid tunnistavad ka, et ajakirjandus interpreteerib prognoose valesti. "Massimeediat süüdistada on väga keeruline. Me suhtume alati väga ettevaatlikult ja skeptiliselt kuu prognoosidesse. Kui ajakirjandus meile nii intensiivselt neid ei nõuaks, me ei valmistaks selliseid prognoose," edastas BNS-ile meteoroloogiaosakonna juhataja Laura Kruminja. Näiteks tõi ta 15. oktoobri tormihoiatuse, mida paljud massiteabevahendid nimetasid pealkirjades orkaanideks, kuigi seda ei prognoositud.

Sünoptik Tom Britsis ütles BNS-ile, et Läti riiklik meteoroloogiateenistus oleks pidanud juba ammu sõlmima ajakirjandusväljaannetega kokkulepped, mis keelaks ajakirjanikel ilma teenistuse loata andmeid interpreteerida.