Venelaste huve esindavat parteid Üksmeele Keskus (Saskaņas Centrs/Tsentr Zaglasija) juhtiv Riia noor ja sarmikas linnapea Nils Ušakovs kutsus kõiki valijaid kindlasti hääletamisest osa võtma, kuna tema potentsiaalsete valijate passiivsus võib vastasel juhul kurjasti kätte maksta ja toetus läheb kaudselt hoopis Läti rahvuslastele.

Ušakovsi sõnul teevad valijad laupäeval oma valiku: kas kõik jääb vanaviisi nagu viimase 20 aasta jooksul või tuleb võimule Üksmeele Keskus, mis hakkab riiki kriisist välja viima.

Samas Riia linnapea oletab, et Läti teine vene partei Erakond Inimõiguste Eest Ühtses Lätis ZaPTšEL (sinna kuulub ka skandaalne eurosaadik Tatjana Ždanok) ei suuda seimi pääsemiseks vajalikku 5-protsendilist valimiskünnist ületada.   

Ušakovs kutsus kõiki ZaPTšELi toetajaid mitte andma oma häält parteile, mille parlamenti mitte pääsemine on juba ette teada. Sel juhul lähevad nende hääled raisku ja toovad taas võimule natsionalistlikult meelestatud jõud, ütles Ušakovs ja soovitas vihjamisi enda partei poolt hääletada.

Vastavalt sotsioloogilistele küsitlustele oli venelaste Üksmeele Keskus valimiste eel kõige populaarsemaks erakonnaks - eri hinnangutel on selle poolt valmis hääletama 20 kuni 22 protsenti valijatest.