Ajaleht Latvijas Avīze kirjutab, et siiski 22-aastane Dombrava üritas oma väljaütlust pehmendada, märkides, et see protsess peaks olema eranditult vabatahtlik.

Uue seimi pesamunaks oleva rahvasaadiku rahvuslik partei Visu Latvijai! kuulub koos liikumisega Isamaale ja Vabadusele ning LNNKga ühte valimisliitu.

Dombrava kinnitab, et ei vastusta Lätis nende võõrmaalaste viibimist, kes on valmis integratsiooniks. Neil aga, kes pole rahul Läti riiklusega, tuleb aidata Lätist minema kolida.

„On osa võõramaalasi, kes on võimelised oma kultuuri säilitades integreeruma Lätisse. Kuid on kahjuks ka selline osa ühiskonnast, mis elab teises infokeskkonnas ja väljendab rahulolematust Läti riigi üle," ütles noorpoliitik.  

Ja pakub kohe välja ka lahenduse: „Tuleb luua mehhanismid, et nad saaksid kolida ümber riiki, kus nad ennast hästi tunneksid. See peaks loomulikult toimuma vabatahtlikult ja tsiviliseeritult, et mitte ärritada meie vastaseid."

Dombrava jutustas väljaandele, et valimiste eel pöördus tema poole keegi „vene härrasmees", kes küsis nõus, „kuidas Lätist minema saada". Rahvuslane tutvustas venelast enda sõnul repatriatsiooniprogrammidega. „Ta oli sellega väga rahul ja hüvasti jättes tänas viisakalt," lisas rahvasaadik.

Valimisliit, kuhu Jānis Dombrava kuulub sai viimastel seimivalimistel kaheksa kohta sajast. Peaminister Valdis Dombrovskise võitnud Ühtsus, kutsus rahvuslased koos Roheliste ja Talupidajate Liiduga koalitsiooni. Ka teiseks jäänud vene partei Üksmeele Keskusega on läbirääkimisi peetud.