Juhņevičs tunnistati seoses vaimuhaigusega teise grupi invaliidiks ning 2005. aastal pandi talle diagnoos – skisofreenia, teatab Läti Delfi.

Advokaat Pāvels Pilāts rõhutas, et süüdistatav oli tapmiste toimepanemise hetkel alkoholi ja ravimite mõju all ning palus kohut algatada teine meditsiiniline ekspertiis ja lisada komisjoni koosseisu narkoloog, kes eelmise ekspertiisi ajal, mille tulemusena Juhņevičs süüdivaks tunnistati, puudus.

Kohtunik lükkas advokaadi palve tagasi, nõustudes prokuröri argumentidega, et eelmised eksperdid olid Juhņevičsi tervislikust seisundist ja tapmiste asjaoludest teadlikud.

Juhņevičs tunnistas alguses, et ei mäleta, kuidas tappis, ega teadvustanud endale, mida teeb. Arusaamine olevat tulnud liiga hilja. Näiteks ühe naise noaga tagumise lõpetas ta alles siis, kui nuga tema käes murdus.

Esimese naise tappis Juhņevičs 2008. aasta 12. juulil, rünnates naist, kellega koos alkoholi tarbis.

Sama aasta 20. septembril tutvus ta Jelgava klubi Tonuss juures teise ohvriga. Ka temaga jõi ta alkoholi ja läks seejärel aiamajakesse, kus öösel juhututtavale kallale tungis. Juhņevičs tükeldas naise laiba, pakkis tükid sisse ja viskas Drīksna jõkke.

Selle aasta juulis läks Juhņevičs purjus peaga oma naabrinaise juurde, kus jätkati koos joomist. Tekkis tüli ning Juhņevičs võttis laualt noa ja lõi sellega naist.