Isamaale ja Vabadusele seimifraktsiooni juht Aigars Kimenis avaldas vestluses BNSiga lootust, et ka teised fraktsioonid toetavad rahvuslaste seisukohta.

Kimenis leiab, et kui keegi tõesti väga tahab Peeter I monumenti taastada, võib ta seda teha väljaspool Lätit, igatahes mitte mingil juhul Riias.

Riia volikogu esimees, kes kuulub samuti parteisse Isamaale ja Vabadusele, on Peeter I kuju taastamise plaani heaks kiitnud, leides, et monumendile sobivaima paiga peaksid linlased ise välja valima.

Riia muististenõukogu on otsustanud sõlmida monumendi taastamiseks lepingu firmaga Teikas Nami, kes on nõus mälestusmärgi omal kulul restaureerima. Taastamistööd lähevad hinnanguliselt maksma 30.000-40.000 latti.

Muististenõukogu esimees Juris Visockis nimetas BNSile kaks võimalikku varianti taastatud kujuga toimimiseks.

Üheks võimaluseks oleks Peeter I kuju püstitamine sadama lähistele Laulupeo parki. Teiseks võiks aga monumendi ka Peterburi linnale kinkida või vahetada Venemaaga mingite Lätiga seotud väärtuste vastu, leidis Visockis, lisades, et sellist plaani toetas ka Riia endine linnapea, nüüdne peaminister Andris Berzinš.

Peeter I pronksist ratsamonument püstitati Riiga 1910. aastal - 200 aastat pärast linna vallutamist Vene vägede poolt Põhjasõjas. Monument seisis kohas, kuhu 1930. aastatel püstitati Vabadussammas.