Läti peaprokuratuur sai esmaspäeva õhtul tõendeid, mis võimaldavad alustada Lätis kriminaalmenetlust Misāne vastu kolme paragrahvi alusel, vahendab Läti Delfi.

Naist kahtlustatakse kohtu otsuse täitmisest kõrvalehoidmises, sealhulgas otsusest saata laps tagasi päritolumaale.

Samuti alustati kriminaalmenetlust võõra finantsinstrumendi või maksevahendi omandamise, hävitamise, rikkumise või ebaseadusliku kasutamise üle.

Veel kahtlustatakse Misānet dokumentide võltsimises.

Riia Vidzeme eeslinna kohus määrast Misānele tõkendiks tagaselja aresti, mida on vaja Euroopa vahistamismääruse väljaandmiseks.

Reedel otsustas Taani kohus Misānet mitte vabastada ja naise esindajate sõnul tähendab see sisuliselt seda, et ta antakse homme Lõuna-Aafrika Vabariigile välja.

Et Misāne alustas 8. veebruaril näljastreiki, kontrollis tema seisundit Taani vangla arst, kes kinnitas, et naise võib Lõuna-Aafrika Vabariiki viia.

Misāne kohtus 2011. aastal Lõuna-Aafrika Vabariigi kodanikuga, kellega sai nelja aasta pärast lapse. Nende vahel tekkis aga tüli ja mees otsustas suhted lõpetada. Misāne väitel kohtles mees teda ja lapsi julmalt.

Misāne naasis 2018. aastal koos lastega Lätti. 2018. aasta detsembris sõitis Misāne läbi Kopenhaageni töölähetusele Mosambiiki, aga peeti Kopenhaageni lennujaamas kinni, sest oli Interpoli kaudu tagaotsitav, süüdistatuna Lõuna-Aafrika Vabariigis lapseröövis.