Straujuma sõnul jäeti Läti põhimõtteliselt üksi. „Leedu ja Eesti ütlesid, et neid see eelarve rahuldab. Meie peaminister Valdis Dombrovskis võitles üksi,“ tunnistas Straujuma. Minister teatas, et sai juba nädal tagasi Balti kolleegidega kohtudes aru, et Leedu ja Eesti toetusega arvestada ei maksa. „Igaüks arvestab oma kasuga. Oli selgelt näha, et Leedu ja Eesti olid rahul,“ ütles Straujuma Läti Delfi vahendusel.

Lisaks sellele ei saavutanud ükski riik Straujuma sõnul oma nõudmiste täielikku rahuldamist. Kõik ministrid sõitsid koju tagasi rahulolematutena. Teisest küljest kasvab Läti finantseerimine Euroopa Liidu eelarve üldise 12-14-protsendise kärpimise juures 30 protsendi võrra. See oli teiste riikide peamine argument Läti nõudmiste mitte toetamisel.

„Küsimus on, mida me oleksime võinud teha? Kukutada 27 riigi eelarve veto abil läbi? Me arvestasime sellega, kuidas sellele oleks vaadatud. Peaminister oli sellele lähedal,“ ütles Straujuma.

8. veebruaril heaks kiidetud Euroopa Liidu eelarveprojekti on raske Lätile kasulikuks nimetada, kuigi algselt pakuti välja veel vähem soodsad tingimused. Läti põllumehed saavad kuni 2019. aastani kõige madalamaid toetusi kogu Euroopa Liidus.