Minister ütles pärast erakorralist operatiivnõupidamist siseministeeriumis, et samuti peatab politsei uute töötajate vastuvõtmise oma ridadesse, kuni selleks töötatakse välja uued kriteeriumid, teatab BNS.

Murniece lisas, et lisaks politsei Riia regionaalvalitsuse ülema Ints Kuzise töölt kõrvaldamisele teenistusliku juurdluse ajaks eemaldati ajutiselt ametist ka kolm politsei eriallüksuse Alfa komandöri, kaasa arvatud üksuse juht.

Jekabpilsi linnas sai teisipäeva hommikul mänguautomaatide saali relvastatud röövimise katse käigus surma üks politseinik ning haavata veel kaks korrakaitsjat.

Rünnak mänguautomaatide saalile Fenikss leidis aset kella üheksa paiku hommikul, selle käigus tekkis tulevahetus. Häirenupu vajutamisega kutsuti sündmuskohale politseinikud. Tagaajamise käigus tabati viis ründajat, neist kolm sai haavata.

Hiljem selgus, et kaks mängupõrguröövis osalenut on eriüksuse Alfa töötajad, veel kaks Tukumsi politseijaoskonna töötajad, kes (arvatava pistisevõtu tõttu) ametist kõrvaldati, ent ametiühingu survel tööle ennistati.