Esialgsetel andmetel tulistati teda näkku tõenäoliselt gaasipüstolist, vahendab BNS.

"Härra Jakobsonsilt on võetud tunnistus. Ohvrilt saadud informatsiooni analüüsides ja ühtlasi tema enda palvele vastu tulles otsustas politsei talle mitte ihukaitsjaid määrata," ütles BNS-ile politsei eestkõneleja Toms Sadovskis.

Sadovskise sõnul ei saa politsei ajakirjaniku tunnistuse üksikasju praegu avaldada. Rünnaku asjus on algatatud kriminaaluurimine.

Politsei pressiesindaja ei soostunud kinnitama ka meedias varem avaldatud andmeid nagu oleks ajakirjanikul näos lõikehaavad või teda oleks tulistatud.

"Algse informatsiooni põhjal võis järeldada, et võidi kasutada gaasipüstolit, kuid vaid meditsiiniline ekspertiis saab kinnitada täpseid vigastuste põhjusi," seletas Sadovskis.

Politseiametniku sõnul on kõik vastavad testid ja uuringud tellitud ning need avaldatakse kohe, kui tulemused selguvad.

Jakobsons ise kinnitas Läti riiklikule venekeelsele raadiokanalile, et teda ründasid kaks meest ja rünnakust jäi talle muu hulgas põsele kaheksasentimeetrine haav. Samuti kaotas ta palju verd.

Jakobsons ise on kindlalt veendunud, et rünnak oli seotud tema tööalase tegevusega. Läti politseiuurija Andrejs Sozinovs ütles reedel BNS-ile, et see on ka üks peamisi hüpoteese, mille kallal töötatakse.

Jakobsons töötab salajaste dokumentide paljastamisega tegelevas portaalis kompromat.lv, mis eelmise aasta lõpus avaldas väidetavalt Riia linnapeale Nils Ušakovsile kuulunud elektronposti.