Viiekümne ühe aastane Aris V. elatas end peamiselt suvilatest varastatud toiduainete ja riiete, tekkide ning muu abil, teatas leht.

Mees vabanes hiljuti vanglast. Kuldigat, kus on ilus loodus ja head elutingimused, soovitas talle kongikaaslane, jutustas ajalehele Kuldiga kriminaalpolitsei aseülem Vineta Petrika.

“Robinsoni” eluaseme leidsid Ventspilsi politseinikud jälgede järgi, mille mees jättis pärast vargust ühes talus.

Kuldiga rajooni elektrivõrkude dispetšeri sõnul soojustas koopaelanik oma elamut algul okaspuuokste abil, hiljem kaevas välja maa-aluse elektrikaabli ning elektrifitseeris on “punkri”, tehes seda väga professionaalselt.

Kriminaalpolitsei inspektori Marika Skircka kinnitusel on meest mitu korda kohtu poolt karistatud, viimati sattus ta neljaks ja pooleks aastaks vangi suure varguse eest, ent vabastati ennetähtaegselt vanglast.

Kinnivõetu enese sõnul ei soovinud ta sissekirjutuskohas — Dobele rajoonis elada, et tema endine perekond ei tunneks tema pärast häbi ning ebamugavust. Politseinikele selgitas mees, et kuna tööd tal leida ei õnnestunud, otsustaski ta koopasse elama asuda ning toitu hankida harjumuspärasel viisi — varastades.