Infoportaali Mixnewsi teatel on sarnased kirjad saadetud ka siseminister Mareks Segliņšile ja rahvusliku julgeoleku nõukogule.

Läti politsei šeff Aldis Lieljuksis ütles, et ka sel aastal korralikult võidelda kuritegevusega ja täita oma muid funktsioone, vajavad korravalvurid veel lisaks 5 miljonit latti (üle 110 miljoni krooni). Neli miljonit sellest kulub palkade ja ületundide kinnimaksmiseks.

Lieljuksis ähvardas peaministrit, et juhul kui korravalvuritele lisaraha ei eraldada, siis jäetakse osa funktsioonidest lihtsalt täitmata. Mis ülesannete täitmisest politseinikud loobuda lubavad, seda nende šeff ei täpsustanud, ta märkis vaid, et praeguse kriisi tingimustes on soodne pinnas kuritegevuse kasvuks.

Läti valitsus on varem jõudnud võtta vastu otsuse enamiku riigitöötajate, ka politseinike, palkade langetamise kohta. Lisaks on üleilmsest kriisist tingitud rahanappuse tõttu vähendatud ka riigistruktuuride eelarveid.

Alafinantseerimise tõttu on Läti politsei juba loobunud ühe oma ülesande täitmisest – Riias suleti ainus riigis töötav kainestusmaja, mis oli politsei hallata.