Alates esmaspäevast vähendatatakse Läti-Leedu piiril asuvate Ezere ja Pludoni piiriületuspunktide läbilaskevõimet.

Nende punktide kaudu saavad piiri ületada ainult Balti riikide elanikud, kes pole kahe viimase nädala jooksul Baltikumist lahkunud, teatas piirivalve ülem Gunars Dabolinš.

Piirangud on tingitud sellest, et nendes piiripunktides pole sanitaarinspektoreid, kes võiksid läbi viia ettenähtud desinfektsiooniprotseduure.

Alates 2. aprillist suletakse täielikult Pededze ja Aizgarša piiripunktid, samuti Läti-Valgevene piiril Piedrujas asuv piiriületuspunkt.

Dabolinš ütles, et seni pole piiril sanitaarkontrolli tugevdamise tõttu järjekordi tekkinud, kuid ilmselt on seda siiski peagi oodata. Nüüdsest saab piiri ületada ainult üht sõidurada pidi ning tuleb läbida desinffektsioonitõkked. Rohkem aega nõuab ka reisibusside kontrollimine, kuna reisijatel tuleb bussist välja tulla ja üle desinfektsioonimati kõndida.

Loomataudi tõttu on Lätis keelatud lammaste, kitsede, sigade, lehmade ja teiste sõraliste sissevedu, samuti lihakehade ja neist valmistatud toodete import 34-st riigist, kus on suu- ja sõrataudi juhtumeid esinenud.