Miķelsons on üles tunnistanud 67 väikelapse seksuaalse kuritarvitamise lasteaias, kus ta töötas kasvatajana, oma kodus ja muudes kohtades. Kohus võttis arvesse eksperthinnangu, mille järgi on Miķelsonsil vähenenud vastutusvõime oma tegude eest, mistõttu ongi karistus veidi väiksem kui prokuratuur nõudis, teatab Hollandi rahvusringhääling NOS.

Miķelsons viskas kohtu eesistuja suunas klaasitäie vett, kui viimane ütles, et Miķelsonsi kahetsus ei ole usutav. Kohtu väitel ei avaldanud Miķelsons kahetsust kaastundest oma ohvrite ja nende lähedaste vastu, vaid enese olukorra parandamiseks. Kohtu eesistuja Miķelsonsi visatud veega pihta ei saanud.

Miķelsons ja tema abikaasa segasid pidevalt kohtuotsuse ettelugemist. Nad hõikasid vahele selliseid hüüdeid nagu: „Mõttetus!“

Kohus lükkas tagasi Miķelsonsi advokaatide väite, et tema maja läbiotsimine oli ebaseaduslik. Majast leitud lapspornot võib kohtu teatel asitõendina kasutada.

Richard van O. mõisteti süüdi abikaasa aitamises laste kuritarvitamisel. Näiteks ostis ta libestusainet, kuigi teadis, et Miķelsons kasutab seda laste kuritarvitamisel. „Ta ei teinud oma abikaasa takistamiseks mitte midagi,“ leidis kohus.

Miķelsonsi kaitse pole veel otsustanud, kas kohtuotsus edasi kaevata. Advokaat Van der Goot ütles, et peab kõigepealt otsusega põhjalikult tutvuma.