Dombrovskis teatas, et on valmis kutsuma oma valitsusse Uue Aja, Kodanike Liidu, Rahvapartei, Roheliste ja Talupoegade Liidu ning rahvusliku partei Isamaale ja Vabadusele/LNNK, teatab Läti Delfi.

Küsimus eelmise peaministri Ivars Godmanise Läti Esimese Partei/Läti Tee kaasamise kohta jääb lahtiseks, sest Rahvapartei ei soovi võtta uude kabinetti ministreid, kellesse ühiskond suhtub halvasti – rahandusministrit Atis Slakterisi ja kommunikatsiooniminister Ainārs Šlesersit, märgib infoportaal Mixnews.

Kokku on eespool mainitud uue valitsuse erakondadel seimis 66 mandaati. Opositsioonile ja sõltumatule kandidaadile Visvaldis Lācisele jääb kokku 34 häält.

Oli juba varem teada, et Dombrovskis ja Jaunais Laiks (Uus Aeg) on jäänud oma arvamuse juurde, et uus valitsus peab töötama ainult kuni erakorraliste valimisteni.

Valdis Dombrovskis pole omalt poolt veel teatanud, keda ta kavatseb oma valitsuse ministriteks määrata kui seim tema kandidatuuri toetama peaks.

Tema arvates peaks kõige pealt saama selge ülevaate koalitsiooni koosseisust ja alles seejärel tuleb asuda portfellide jagamise juurde.

Siiski Dombrovskis ei välista, et uueks rahandusministriks võib saada kogenud poliitik Einars Repše.