Valitsusjuht Godmanise plaan näeb ette, et Lätis jääb alles 12 ministeeriumi. Väljapakutud skeemi kohaselt kaotab iga koalitsioonipartei ühe ministeeriumi, kirjutab Läti Delfi.

Godmanis ütles ajakirjanikele, et ta pakub Rahvaparteile välis-, sise-, rahandus-, kaitse-, justiits- ning perekonna-, tervise ja sotsiaalprobleemidega tegelevat ministeeriumi.

Infoportaal Mixnews täpsustab, et viimane institutsioon moodustatakse perekonna-, integratsiooni- ja heaoluministeeriumi ühendamise teel.

Roheliste ja Põllumeeste Liit hakkab kontrollima kultuuri-, põllutöö-, keskkonna- ja haridusministeeriumi. Kultuuriministeeriumi annab neile üle Rahvapartei.

Läti Tee/Läti Esimene Partei esimees Ivars Godmanis jääb edasi peaministriks ning kontrollib transpordi- ja sideministeeriumi (tekib teedeministeeriumi ja elektrooniliste asjade büroo liitmise teel).

Rahvuslikule blokile Isamaa ja Vabaduse eest (Tēvzemei un Brīvībai/LNNK) antakse majandus- ja regioonide ministeerium (tekib majandusministeeriumi ning omavalitsuste- ja regionaalarenguministeeriumi ühendamise teel).

Godmanis lubas oma valitsuse kärpimise ja reorganiseerimise plaani ellu viia juhul, kui seim ei hakka teda segama oma umbusaldushääletusega. Parlament teda 4. veebruaril ametist maha võtta, kuid umbusaldus kukkus haledalt läbi.