Täna toimub veel üks rahvuslaste ühenduse ja Dombrovskise paremtsentristliku erakonna Ühtsus kohtumine. Rahvuslased soovivad arutada suhteid kolme erakonna võimuliidus, leides, et neid ei kohelda selles võrdselt teistega, vahendab BNS.

Rahvuslased teatasid, et kolmapäeval veel uue justiitsministri kandidaadi nime ei nimetata, ehkki peaminister kutsus tema esitamisega mitte venitama.

„Sellise ebastabiilsuse loomine koalitsioonis ei tule kasuks esmajoones selle loojatele endile. Võib vaadata Rahvaerakonna kogemust, kes 2010. aastal valitsusest lahkudes üritas justkui oma reitinguid parandada, aga tegelikult üksnes halvendas neid,“ ütles Dombrovskis telekanalile LNT.

„Arvan, et rahvuslaste ühendus ei saa sellest ebastabiilsusest midagi. Arvan, et kõigi koalitsiooniparteide huvides on panna sellele olukorrale punkt ning leppida kokku järgmises justiitsministris ja võimuliidu edasises töös,“ lisas valitsusjuht, kinnitades, et teisi võimuliidu mudeleid praegusel hetkel arutlusel pole.

Rahvuslaste esindajast justiitsminister Gaidis Bērziņš teatas eelmisel nädalal tagasiastumisest, viidates erimeelsustele peaministriga juudi usu- ja vabaühendustele kinnisvara tagastamise küsimuses. Peaminister võttis tema tagasiastumispalve vastu.

Dombrovskis ütles pärast esmaspäeval toimunud kahepoolseid läbirääkimisi rahvuslastega, et juudi varade tagastamise küsimus on otsustatud ning et rahvuslastel tuleb esitada kandidaat justiitsministri ametisse. Parteid naasevad küsimuse arutamise juurde pärast juudi kogukonna esindajate konsultatsioone seimifraktsioonidega.