Roheliste ja talurahva liidu fraktsiooni esimees Augusts Brigmanis kinnitas pühapäeval BNS-ile, et nende fraktsioon ei näe põhjust, miks Straujumat mitte toetada. "Teatud mõttes oli see otsus oodatud. Arvan, et proua Straujumal on kõik šansid saada peaministriks," ütles Brigmanis.

Sõltumatud saadikud on samuti seda meelt, et Straujumat tuleb toetada, sest põllumajandusministri kohal olles näitas ta end tipptasemel spetsialistina. Sõltumatute saadikute grupi liider Klāvs Olšteins avaldas usutluses BNS-ile arvamust, et Straujuma suudab eelmise kabinetijuhi Valdis Dombrovskise alustatut jätkata ja lõpule viia.

Rahvuslaste ühendus arutab Straujuma toetamist esmaspäeval. Rahvuslaste fraktsiooni juht Einārs Cilinskis ütles seejuures, et tema ei tea põhjust, miks ei peaks Straujumat toetama.

Üksmeele Keskuse fraktsiooni esimees Jānis Urbanovičs väitis seevastu, et Ühtsus pole suuteline peaministrikandidaadi osas kokkulepet saavutama ning Üksmeele Keskus Straujumat ei toeta, olles seisukohal, et uus valitsus peaks koosnema oma ala spetsialistidest.

Reformipartei juht Edmunds Demiters lubas Straujuma kandidatuuri lähemalt kommenteerida pärast erakonna juhatuse ja fraktsiooni ühist istungit, kus osalevad ka ametist lahkuv valitsusjuht Dombrovskis, seimispiiker Solvita Āboltiņa ja Straujuma.

Ühtsuse juhatus otsustas pühapäeval esitada Straujuma peaministrikandidaadiks. Straujuma, kes seni oli olnud parteitu minister, võeti juhatuse istungil ametlikult Ühtsuse liikmeks ja partei juhatuse liikmeks.

Ühtsuse esindajad kohtuvad esmaspäeval Läti presidendi Andris Bērziņšiga ning seejärel alustatakse konsultatsioone teiste parlamendis esindatud erakondadega.