Läti politsei pressiesindaja Sigita Pildavas sõnul on seni teada 13 inimesest, kes on arvatavasti endiselt Zolitūde kaubanduskeskuse rusude all lõksus.

Läti päästeameti ja kiirabi hinnangul on lootust veel kedagi elusana leida 0%.

Läti politsei pressiesindaja teatas täna veidi pärast kella kuut õhtupoolikul, et Maxima kaubanduskeskuses varises tõenäoliselt kokku järjekordne vahesein.

Läti Delfi esialgsetel andmetel ükski päästja vigastada ei saanud.

Läti siseministeeriumi pressiesindaja Ilze Pētersone ütles kella 19 ajal, et päästeoperatsioon on muutunud liiga ohtlikuks, edastab telekanal LTV.

Kuidas päästetöödega jätkata, arutatakse pühapäeva varahommikul.

Läbi oleks aga vaja sõeluda veel umbes 80 ruutmeetri suurune ala, mis ongi päästetöötajate hinnangul kõige ohtlikum, kirjutab uudisteportaal Läti Delfi.

Rususid on seal ligi nelja meetri paksuselt ning vaja võib minna inseneride abi.

Läti siseministri Richard Kozlovska esindaja Daiga Holma ütles õhtupoolikul, et viimast Maxima kaubanduskeskuse osa tuleks läbida ülima ettevaatlikusega.

Läti päästeameti hinnangul ähvardavad kokku kukkuda ka vaheseinad.

ÜLEVAATLIKULT POEVARINGUST

Õnnetus juhtus Zolitūde linnaosa kaupluses neljapäeval kella kuue paiku, kui seal oli palju rahvast. Enne õnnetust töötas korduvalt häiresireen, kuid pole teada, kas selle tõttu ka kliente poest välja suunati. Eile enne keskpäeva kinnitas Maxima pressiesindaja, et kuna töötas tuletõrjesireen, aga põlengut kusagilt ei avastatud, siis täielikku evakuatsiooni kordagi ei tehtud.

Kõigepealt varises sisse Maxima katus peaaegu kogu 500 ruutmeetri ulatuses. Veidi hiljem, kui kohale jõudsid päästetöötajad, varises sisse ka üks sein, mille tõttu saidki üheksa tuletõrjujat kannatada ja kolm päästjat surma.

Eile ennelõunal esitas politsei ka kolm peamist tragöödia põhjuse versiooni: hoone projekteerimisvead, rikkumised ehitusel ja ehitusmaterjalide kuhjamine katusele. Kaubahalli projekteerija sõnul aga järgiti kõiki nõudeid. Ehitusfirma eitab täielikult ka hoone madalat ehituskvaliteeti. Õnnetust uurib politsei.