Siiski Repše eeldab, et sellisele järsule majanduslangusele järgneb Läti jaoks ka järsk tõus ning majanduse „tervenemine” toimub märksa kiiremini kui seda eksperdid ennustavad, kirjutab päevaleht Diena.

„Praeguste ettevaatlike prognooside põhjal ootame 2011. aastal kaheprotsendilist kasvu. Sel moel oleks 2010 viimane SKP languse aasta. Samas ei ole see enam suur langus — 4 protsenti,” ütles Repše.

Majandusminister loodab, et Läti majandusareng hakkab liikuma V-stsenaariumi pidi — mis tähendab, et „põhja” kätte saamisele järgneb järsk tõus.  

„Loomulikult jätkuvad debatid selle üle milliseks kujuneb maailma majanduse paranemine — kas L-, V- või W-stsenaariumit pidi. On olemas riskid, et USA ja mõned Euroopa riigid panustasid majandusse liiga palju raha ning leidis aset hiiglaslik fiskaalne stimulatsioon. See protsess võib omada tüsistavaid kõrvalefekte,” ütles Repše.

Lätil on õnnestunud selliseid vigu vältida ning ta on sihikindlalt teel tasakaalustatud eelarve suunas.

„Väga kahju, et me ei teinud seda viimased 10 aastat, nagu eestlased. Lasta „rasvastel aastatel” tekkida puudujäägil oli meeletus,” lisas rahandusminister.