„Selgus, et Kampars oli läbirääkimisteks halvemini valmis kui Putin. Kampars tegi ettepaneku siduda gaasi hind börsihindadega. Putin vastas selle peale kohe: hästi, alates 1. jaanuarist,” rääkis ettevõtte Itera Latvija juht Juris Savickis Läti Delfi vahendusel.

Kampars tegi tegelikkuses seega Putinile ettepaneku müüa Lätile gaasi kõrgema hinnaga, sest talvel tõusevad börsihinnad järsult. Läbirääkimistest osavõtnute sõnul oli Putin arusaaja inimene ning ei võtnud Kamparsi lollust tõsiselt. „Kõik said aru, et selles kokku ei lepitud, kui üldse nii kiiresti milleski kokku lepitakse. Kõnelused sellel teemal enam ei jätkunud,” ütles Savickis.

„Putinile oli iga küsimuse kohta ette valmistatud täielik ülevaade kõige tähtsamast. Ta oli kõiges pädev, erinevalt inimesest, kes peab end Läti majandusministriks,” ütles üks teine delegatsiooni liige.

Läti presidendi kantseleist öeldi, et vastutus rumala intsidendi eest lasub täielikult ministril, sest aega ettevalmistumiseks tal oli.

Majandusministeeriumist öeldi, et mingit sellist ettepanekut Kampars Putinile ei teinud ja Kampars kirjutab Twitteris, et portaal lihtsalt valetab. Savickis polevat aga üldse kohtumisel Putiniga osalenud.