Vastavalt massiteabevahendite seaduse muudatustele peavad meediaväljaannete asutajad ja omanikud teavitama äriregistrit nende tõelistest omanikest. Andmed tulusaajatest tuleb ettevõtteregistrisse esitada äriseadustikuga kehtestatud korras, teatab BNS.

Meediaväljaannete registreerimisel tuleb edaspidi osutada ka põhjalikud andmed asutajatest ja väljaandjatest – juriidilistest või füüsilistest isikutest, samuti meediavahendi tegevuse aja kohta, kui see asutatakse teatud ajaks või eesmärgil.

Vastavalt seadusemuudatusele võidakse meediavahendina registreerida ka internetiportaal, ent see ei ole esialgu kohustuslik.

Seadust täiendati normiga, mille kohaselt on toimetaja või peatoimetaja oma ametikohustusi täites toimetuslikult sõltumatu.

Muudatuste eest vastutava seimikomisjoni esimees Ingrīda Circene hindas positiivselt tõika, et veel lahkuva seimikoosseisu volituste ajal õnnestus vastu võtta seadus, „ mis aitab muuta Läti meediakeskkonna läbipaistvamaks ja vähem mõjutustele alluvaks, samuti soodustab ajakirjanike sõltumatust“. Ta lisas, et uue seimikoosseisu ülesandeks jääb internetikeskkonna õiguslik reguleerimine.

Seadusemuudatused tehti Läti ajakirjanike liidu ettepanekul.