Ajalehe Diena käsutuses oleva mitteametliku informatsiooni järgi olid ründajateks kaks meest. Ajakirjanikku peksti jalgadega ja tulistati seejärel näkku, vahendab Läti Delfi.

Neatkarīgā Rīta Avīze ei välista aga võimalust, et Jākobsons tulistas ennast ise.

Läti politsei keeldub selles asjas kommentaare andmast.

Läti politsei Riia regionaalvalitsuse pressiesindaja Toms Sadovskis teatas, et relva, millest Jākobsonsi haavati pole veel kindlaks tehtud, aga pole välistatud, et see oli gaasi- või traumaatiline püstol.

Politsei teatel kannatanu elu ohus ei ole.

Politseinik Andrejs Sozinovs ütles sündmuskohal ajakirjanikele, et Jākobsonsi tabati näkku, kõige tõenäolisemalt lasuga gaasipüstolist. Juhtunu ainus pealtnägija on kannatanu 9-aastane poeg.

Jākobsonsi kolleeg Aleksandrs Šabanovs, kes aitas tal asutada portaali Kompromat.lv, arvas, et tegemist võis olla rünnakuga, mis on seotud Jākobsonsi tööalase tegevusega. Šabanovs nimetas mõned teemad, mille kallal Jākobsons viimasel ajal töötas. Need on Riia linnapea Nils Ušakovsi e-kirjad, altkäemaksu väljapressimises süüdistatava Jūrmala prokuröri Irina Bogdanova juhtum ning ettevõtja Boriss Razjanaskisega seonduv. Viimati kohtus Šabanovs Jākobsonsiga kaks nädalat tagasi ja mingitest ähvardustest siis juttu ei olnud.