LETA andmetel vahistas politsei Sigulda lähedal elava naise novembri teises pooles. 24. novembril määrati talle tõkendina arest. Läti politsei juht Ints Ķuzis kinnitas, et algatatud on kriminaalmenetlus eriti raskendatud asjaoludel tapmise kohta (kahe või rohkema inimese tapmine). Ķuzis keeldus rohkem üksikasju avaldamast, vahendab Läti Delfi.

LETA teatab, et meditsiiniõde kahtlustatakse mitme aasta jooksul oma tütrele vedeliku silma tilgutamises, mille tulemusena lapse nägemine halvenes. Tüdruk on praegu teismeliseeas. Ema, kes töötas meditsiiniõena, võttis osa meditsiinilistest seminaridest, kus rääkis oma tütre kummalisest ja ravimatust haigusest. Lõpuks jõudis üks silmaarst järeldusele, et lapse nägemise halvenemine ei ole seotud kaasasündinud või omandatud haigusega, vaid see on tekkinud mehhaaniliselt. Arst teavitas sellest õiguskaitseorganeid. Informatsiooni kontrolliti ja naine arreteeriti.

Kahtlusalusel on varem olnud veel kolm last ja praeguseks on nad kõik surnud. Üks laps sündis enneaegsena, kuid teised surid kahtlastel asjaoludel. Neil olid terviseprobleemid ja ema sai nende eest invaliidsuspensioni. LETA andmetel kahtlustatakse, et lapsed võis tappa ema, kes süstis neile südamesse tundmatut ainet. Seda versiooni tuleb uurimise käigus tõestada.

Naise tegutsemismotiivid pole teada. Avatakse, et need pole seotud rahalise olukorraga. Pole ka andmeid naise võimalike psüühikahäirete kohta.

Naine on pikka aega töötanud Riia meditsiiniasutustes ja viimane töökoht oli tal Valmieras asuv Vidzeme haigla.