Väljaanne märgib, et ehkki Ühtsus toonitab, et ei saa endale lubada valitsusest lahkumist ja opositsiooni minekut ajal, mil parlament on saadetud laiali ning oligarhide toel on ametisse valitud ebapopulaarne president, pole riik veel väljunud kriisist ning emotsioonid ühenduse siseselt pole vaibunud, vahendas BNS.

Leht kirjutab viitega vestlustele Ühtsuse tippliikmetega, et Andris Bērziņši valimine presidendiks võib olla viimane piisk, mida Ühtsus taluda suudab.

Ühenduse kannatus võib katkeda siis, kui peaprokurör Ēriks Kalnmeiersi juhitavast komisjonist jõuab seimi hinnang Vilnītise rikkumistele.

Kui komisjoni hinnangul on rikkumised tõsised, ent Roheliste ja Talurahva Liit (RTL) üritab teda vallandamise eest kaitsta, siis võib võimuliit laguneda, leiab Latvijas Avīze.

Samas kinnitas RTL-i seimifraktsiooni esimees Augusts Brigmanis, et erakond ei hakka Vilnītist kaitsma.

“Mis puutub Vilnītise vastavusse oma ametile, siis kui komisjon otsustab, et ta tuleb maha võtta ja valitsus selle otsuse kinnitab, siis ei näe ma põhjusi, miks peaksime seimis selle otsuse küsimärgi alla seadma,” osutas ta.

Hinnang Vilnītise vastavusest ametile peaks valmima 16. juuniks.