Rahvapartei esimees ja siseminister Mareks Seglins ütles intervjuus Läti rahvusringhäälingule, et partei juhatus jõudis pärast pikki arutelusid seisukohale, et avaliku halduse süsteemi tuleb muuta, vahendab Leta.

Partei hinnangul ei saa riigi suurima maksumaksjate grupi moodustavatele ärimeestele enam raskemaid koormisi peale panna ning seetõttu pöördutakse veel sellel nädalal peaminister Ivars Godmanise ja koalitsioonipartnerite poole ettepanekuga vaadata ministrite ülesanded üle ja nende arvu vähendada.

Seglinsi hinnangul võiks näiteks kaaluda kultuuri- ning haridus- ja teadusministeeriumi liitmist, majandusmisteeriumi funktsioonid võiks liita regionaalse arengu ja kohalike omavalitsuste ministreeriumiga, keskkonnaministeeriumi ülesanded võiks aga üle võtta põllumajandusministeerium.

Rahvapartei hinnangul on 11 kuni 12 ministrit Läti jaoks piisav arv. Praegu on Läti valitsuses 19 ministrit. Tuleva aasta jaanuarist väheneb ministriportfellide arv 17-ni, sest likvideeritakse integratsiooniministri ja Euroopa Liidu fondide ministri ametipost. Partei teatas ka valmisolekust lubada koondada mõni nende ridadesse kuuluv minister.