Praeguse seisuga on ära jäetud kõik lennureisid alates keskkööst kuni reede kell 18ni. "Lennujaam töötab, kuid lende ei toimu," sõnas Langrats Läti Delfile.

Langratsi sõnul teenindab Riia lennujaam päevas keskmiselt 13 000 reisijat ning seetõttu on ka oluline, et inimesed oleksid olukorrast aegsasti teavitatud.

Samuti tunnistas ta, et sellise ulatusega lennuliikluse katkestust pole Läti ja Euroopa vahel viimastel aastatel kordagi aset leidnud.

Islandi tuhapilv liigub hetkel kagu suunas ning peaks öösel jõudma Läänemere keskosa kohale.

Läti meteoroloogide kinnitusel ei saa elanikud tõenäoliselt ise pilve maa pealt vaadata, sest see asub atmosfääri kõrgemates kihtides ning mõjutab ainult lennumasinaid. Peamine oht ei seisne aga mitte halvas nähtavuses, vaid tuhapilves leiduvates väikestes osakestes, mis võivad lennukite mootoritele saatuslikuks saada. Õnneks inimeste tervist vulkaanituha pilv ei ohusta.

Ka Soome sulges hilisõhtuks oma õhuruumi

Helsingi-Vantaa lennujaam suletakse alates keskööst. Finavia otsustas laiendada lennukeeldu Lõuna-Soome regioonile neljapäeva hilisõhtul. Sisuliselt tähendab see seda, et kogu Soome õhuruum on lennuliikluseks suletud.

Esialgu on piirang kehtestatud reede kella 15ni, teatab YLE Uutiset.

Helsingi suunas teel olevad lennud, mille saabumisaeg on pärast keskööd suunatakse mujale või need lennud ei väljugi oma lähtekohtadest.

Finavia sulges neljapäeval alguses Põhja-Soome lennujaamad ning päeva jooksul laienesid piirangud üle kogu riigi. Õhuruumi sulgemine tähendab ka seda, et ülelennud on keelatud.