Presidendi sõnul on Lätis liialt palju julgeolekustruktuure, mis tekitab ebatervet konkurentsi ning vastastikuse koostöö probleeme. Lähimal ajal tuleb läbi viia eriteenistuste funktsionaalne audit, pärast mida võidakse mõned asutused likvideerida, vahendas Läti Delfi Zatlersi sõnu.

Peaminister Aigars Kalvitis omakorda teatas pärast nõukogu istungit, et Satversme (põhiseaduse) kaitse büroo, julgeolekupolitsei ja sõjaline vastuluure töötavad eeskujulikult, kuid teiste eriteenistustega on probleeme. Mõningate asutuste operatiivtegevus tuleb keelata, arvab Kalvitis.

Samal ajal lubas peaminister, et korruptsiooni vastu võitlemise büroo tegevust ei piirata. Kõne alla võib tulla finants- ja majanduspolitsei tegevuse piiramine.

Läti siseminister Ivar Godamnis teatas eile pärast riikliku julgeoleku nõukogu istungit, et Lätis tegutseb kuritegelik grupeering, mille liikmete hulka kuuluvad eriteenistuste töötajad.

Politsei info kohaselt avastati juurdluse käigs grupeeering, millesse kuuluvad endised ja praegused Seimi ja presideni julgeolekuteenistuse töötajad, samutu endised nõukogude armee dessantväes ja erivägedes teeninud isikud. Godmanise sõnul on teada 10 grupeeringu liiget. Kolm neist on kahtlusalused, ülejäänuid kontrollitakse. Minister märkis, et nende süü määr vajab veel tõestamist.