Kariņš väljendas selle otsuse üle nördimust ja see on talle arusaamatu, vahendab Läti Delfi.

„Lätile pakuti algselt üle 800 000 Pfizeri vaktsiini doosi, aga keegi meie süsteemi töötajatest otsustas langetada otsuse võtta vastu vaid 97 500 doosi vaktsiini. Kui me ei oleks ära öelnud, oleks meil praegu olnud palju rohkem vaktsiini,” ütles Kariņš.

Peaministri sõnul toimub praegu selle kohta teenistuslik juurdlus, mille algatas tervishoiuminister Daniels Pavļuts. Kariņš lubas süüdlased vastutusele võtta, kui nad leitakse.

Kariņš ütles, et alguses tuleb kõik asjaolud välja selgitada, aga teda häirib, et otsus langetati salaja. „Uus tervishoiuminister töötab teisiti, seetõttu langetatakse kõik vaktsiinitarnete otsused valitsuses,” ütles Kariņš.

Pavļuts andis korralduse teenistusliku juurdluse alustamiseks Läti vaktsiiniportfelli koostamise ja protsessi vastavuse kohta heade valitsemistavade põhimõtetele pärast seda, kui Kariņš oli avaldanud umbusaldust eelmisele tervishoiuministrile Ilze Viņķelele. Umbusalduse ametlikuks põhjuseks nimetas Kariņš liiga aeglast vaktsineerimist ja seda, et tervishoiuministeerium ostis liiga vähe Pfizeri/BioNTechi vaktsiini.