Ajaleht Klaipėda kirjutab, et noored ei piirdu ainult õllega, marjaks kulub ära ka viin. Noorimad rannas vägijookide pruukijad on vaid 15-16-aastased. Sarnane olukord kestab juba pikka aega.

Reeglina kogunetakse silma alt ära liivadüünidesse, kus joobnud seltskonna kohal lendleb hüüete ja laulude kaja. Joomingud kestavad hiliste öötundideni ja vahel isegi hommikuni. Paljud osalised ei suuda isegi omal jalul koju minna.

Päästeamet leiab sealt tihti osaliselt liivaga kaetud ja veel mõistusele mitte tulnud noori. Et neid aidata, kastetakse noorukid jahedasse merre.
Juuakse ka rannas endas ja päevasel ajal kõigi silme all. Alkoholi mõju all ei häbene noorte paarikesed ka oma kuumi tundeid välja näidata ning lapsevanemad peavad oma võsukeste silmi katma.

Rannavalve esindaja sõnul on rannas alkoholi tarbimine keelatud, kuid seda tehakse siiski ja politseid käib seal harva. Joobnud kodanikega on tihti probleeme ning eriti kurjaks ja sõjakaks muutuvad nad siis kui neid takistada ebakaines olekus ujuma minemisel.

Klaipėda ajakirjanikud tegid eksperimendi, mille käigus 17-aastane nooruk ostis ühest piirkonna kauplusest probleemideta õlut. Kiirabi käis maikuus korduvalt Melnragė rannas, et abistada alkoholimürgituse saanud alaealisi.