“Mul on oma valijate jaoks ausalt öeldes muud ka teha,” vahendab FOX News linnapea Oscar Goodmani sõnu.

Valge Maja saatis Goodmanile kutse, et linnapea tuleks lennujaama Obamale vastu, kuid Goodman on nõus tulema ainult juhul, kui president kõigepealt oma väljaütlemiste pärast vabandab.

Presidendi administratsioon pole teemat veel kommenteerinud.

Goodmani ärritab näiteks Obama ütlus, et inimesed, kes ülikooli jaoks raha kokku hoiavad, ei peaks seda raha Las Vegases laiaks lööma. Samuti on Obama öelnud, et riigilt toetust saavate pankade juhid ei peaks seda raha kasutama “Las Vegase reiside, Super Bowli või firmalennukite peale”.

Obama sõnavõtud tekitasid Las Vegases palju pahameelt, sest linn on majanduslanguse tõttu pidanud kogema palju tagasilööke — linna külastab üha vähem inimesi, paljud ettevõtted on oma uksed sulgenud ning töötuse tase on kõrge. Nüüd kardetaksegi, et Obama ütlused kahandavad turistide arvu senisest veelgi rohkem.

Goodman on öelnud, et Obama ei ole “Las Vegase sõber” ega oodatud külaline. “President on väga aeglane õppija,” lisas ta. Goodman kuulus kunagi Demokraatlikku parteisse, kuid praegu on ta parteitu poliitik.

Samas kirjutas Obama Nevada demokraadist senaatorile Harry Reidile, et ta ei kavatsenud öelda midagi halba Las Vegase kohta. USA president külastabki Las Vegast, et parteikaaslast Reidi tagasivalimise jaoks aidata. Paraku on Reidi tagasivalimine üsna suure küsimärgi all.